sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Saisiko hampaillesi olla valkaisua, minttusuklaata vai vadelmia?

En luokittelisi hammastahnoja kosmetiikkaan, mutta kukapa meistä ei haluaisi valkoisempaa hymyä? En tiennyt hampaiden pesun olevan mielenkiintoista, mutta en ollutkaan vielä kokeillut R.O.C.S.in hammastahnoja.

Sain R.O.C.S.in konsulentilta kokeiluuni 5ml testerin R.O.C.S.in Whitening-hammastahnaa samalla, kun ystäväni kävi ostamassa itselleen uuden loppuneen tilalle.


Kuvan voi klikata suuremmaksi

Ystäväni oli aiemmin selittänyt, miten hänen hammaslääkärinsä ei ollut erityisesti iloinnut hampaiden valkaisuliuska -kokeiluista. Ne kun kuluttavat kiillettä. Sen sijaan hänen hammaslääkärinsä oli suositellut hammastahnaa, joka sisältäisi sellaista valkaisevaa ainetta, joka ei kuluta hampaita. Ystäväni mielestä tätä ainetta oli juuri R.O.C.S.in tahnoissa.

Konsulentti suositteli Whitening-tahnan sijaan Coffee & Tobacco -hammastahnaa, joka poistaisi jo tulleita värjäytymiä ja sen maku olisi raikkaampi. Hienoa. Siitä ei tosin ollut näytettä, joten kokeilin nyt ensin tätä Whiteningiä.

Pohjustuksena voisin mainita, että yleensä käytän sitä kaikista raikastavinta hammastahnaa. Mitkään peruspepsodentit eivät maistu mielestäni tarpeeksi raikkailta. Käytössäni onkin ollut jo vuosia Colgaten MaxFresh Cooling Crystals.


Yllätyin ensinnäkin siitä, että R.O.C.S.in tahna vaahtosi suussa todella minimaalisesti. Suu olikin pestessä täynnä pesevää litkua, eikä sitä ihanan turvallista ja tuttua vaahtoa. Tahnan maku oli myös kaukana Colgatesta. Lopputulos oli kuitenkin todella miellyttävä - hampaat tuntuivat todella puhtailta ja raikkailta (jopa seuraavana aamuna). Mitään välitöntä valkaisua tahna ei edes lupaa, enkä sellaista kyllä huomannutkaan. Puhtautta tahna tarjosi senkin edestä.

Kokeiluni perusteella voisin ostaa itsekin R.O.C.S.in hammastahnan. Whiteningin sijaan ostaisin kuitenkin sen kahvittelijoille ja tupakoijille tarkoitetun (raikkaamman ja valkaisevamman) version. R.O.C.S.in nettisivuja tutkiessani huomasin kuitenkin, että heillähän on myös

  • Chocolate & Mint, siis minttusuklaalta maistuva hammastahna
  • Viennese Dessert, banaanilta ja mangolta maistuva hammastahna vihloville hampaille
  • Forest Noon, joka maistuu vadelmilta
  • Jazz of Lemon Mint, sitruunan ja mintun makuinen tahna, joka suojaa ikeniä ja hampaita
  • Kypsä ananas maistuu nimensä mukaisesti ananakselta

Nämä maut nyt vain esimerkkkinä. Ensimmäinen reaktioni oli "Siis eikä! Onko tällaisiakin?" Minua houkuttelisi ainakin tuo vadelmilta sekä suklaalta ja mintulta maistuvat tahnat. En tiennyt tarvitsevani sellaisia, mutta nyt tarvitsen. Äää.

Tutustuimme R.O.C.S. hammastahnoihin Helsingin keskustan Stockmannilla, jossa ne maksoivat noin 8 euroa. Kahvi ja tupakka -version hankausteho RDA=99. Aikuisille tarkoitetut hammastahnat eivät sisällä fluoria, selitys sille löytyy R.O.C.S.in internetsivuilta.

Mitä mieltä olette? Saako hammastahna maistua suklaalta? Entä miten olette valkaisseet hampaitanne vai onko sellainen aivan turhaa hampaiden kiilteen kulutusta?

Tarkemmin R.O.C.S.in valikoimaan voi tutustua täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti