sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kaunistautuminen kesämökillä

En eilen kirjoittanut mitään, koska lähdin yllättäen mökille ja unohdin pakata kameran johdon, jolla olisin saanut laitettua kuvat koneelle.

Mökillä on kuitenkin ihanaa. Se sijaitsee keskellä luontoa ja siellä saa nauttia hiljaisuudesta. Jo pelkästään maisemanvaihdos pääkaupunkiseudulta luonnonhelmaan tekee ihmeitä. Itsetunto tuntuu kohentuvan eikä mökillä jaksa stressata turhasta - asioitahan hoidetaan vasta sitten kaupungissa.

Vanhempieni mökillä ei ole juoksevaa vettä. Mökki on kuitenkin mitä ihanin paikka nauttia yhdestä parhaimmista kauneusrituaaleista - saunomisesta. Saunominen avaa ihohuokoset ja iho kuoriutuu kuin itsestään. Parhaimmillaan sauna on mielestäni 60 asteisena, sillä olen kova heittämään löylyä. Sitä kuumemmassa saunominen muuttuu nautinnosta sinnittelyksi.

Kuorin ihoni saunassa Lumenen Koivu & Hunaja vartalokuorinnalla, mikä tasoittaa ja kirkastaa ihoa

Sauna tarjoaa myös hyvän mahdollisuuden tehostaa lämpövaikutteisten (ja muidenkin) kosmetiikkatuotteiden tehoa. Saunaan ei kuitenkaan saa mennä naamio hiuksissa noin vain, vaan hiukset olisi hyvä suojata pyyhkeellä. Itse istuin saunan alalauteilla sen kolme minuuttia, mitä pikahoidon tuli vaikuttaa hiuksissa.

Helsingin keskustassa jaettiin Aussie 3 Minute Miracle Shine -pikahoitoja. Kokeilin Aussieta ensimmäistä kertaa, mutta en viimeistä. Tästä tuli uusi suoikkini ja hiukseni ovat aivan uskomattoman sileät.

Saunan kaunistavan vaikutuksen viimeistelee pulahtaminen järvivedessä vaikkapa shampoon ja saippuan huuhtelun merkeissä. Järven pehmeä vesi tekee hyvää iholle ja hiuksille. Mitään tieteellistä faktaa minulla ei tästä ole. Mutta sen takaan, että iho ei saunomisen ja järvessä uinnin jälkeen sen kuulaampi, kirkkaampi ja pehmeämpi voisi olla. Ainakaan niin helposti, luonnollisesti ja edullisesti. Saunokaa siis aina, kun voitte! :)

Itse pakkaan mielelläni mökille mukaan matkakokoisia tuotteita ja testereitä. Näin minun ei tarvitse raahata montaa kiloa kosmetiikkaa mukanani mökiltä saunarakennukselle ja takaisin. Saunomisen yhteydessä on myös mukava kokeilla uusia tuotteita. Esimerkiksi uusi päivävoide pääsee oikeuksiinsa puhtaalla ja freesillä iholla.

Matkakokoiset Kérastase Bain Nuri-Thermique shampoo & L'occitanen Verbena suihkugeeli ovat molemmat luottotuotteitani

Saunomisen ja järviuinnin lisäksi mökkeilyyn liittyy kolmas kaunistava vaikutus. Nimittäin ulkonäköpaineista irti päästäminen. Nainen on kauneimmillaan saunanraikkaana ja itsevarmana, omana itsenään. Mökillä ei ole tarkoituskaan pukeutua tai laittautua. Mökillä on tarkoitus rentoutua ja nauttia elämästä. Se, jos mikä, kaunistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti